Виж само едно мнение
  #146  
Стар 15-01-2018
Аватара на Ooo_Pepi
Ooo_Pepi Ooo_Pepi не е на линия
върл SAT фен
 

Дата на присъединяване: Jul 2009
Местоположение: София
Мнения: 3,369
Благодари: 2,633
Получил благодарност:
1,761 пъти в 895 поста
Сваляния: 5
Ъплоуди: 1
По подразбиране

Потребители се оплакват от източени кредитни карти след покупки в сайта OnePlus

През последните дни редица потребители се оплакаха, че след покупка с кредитна карта през интернет страницата на OnePlus, е имало опит за източването на картата. Оказва се, че над 30 клиенти на китайската компания са открили съмнителни трансакции, след като са купили смартфон през официалния магазин на OnePlus. Един от купувачите обяснява, че в рамките на няколко дни е купил два телефона от сайта с различни карти, а след това и в двете е имало съмнителна активност. Добрата новина е, че в повечето случаи банките са отказали да оторизират нелегитимните покупки, така че повечето засегнати не са претърпели реални финансови щети.

От OnePlus реагираха буквално в рамките на минути и обещаха да разследват случая, защото може да става дума за хакване на техния сайт, което съответно да излага на риск всичките им клиенти. Компанията посочва, че плащанията се обработват от външен партньор, а данните отиват към него през криптиран канал. Той съхранява и данните за картите при избор на опцията за запазването им за бъдещи покупки. OnePlus съветва в случай на съмнения за нерегламентирана употреба на картите, потребителите да се свържат с банката издател, която ще инициира възстановяване на сумата, за да се предотвратят финансови загуби. Междувременно компанията разследва инцидентите със своите партньори и обещава скоро да публикува повече детайли по случая.

Източник: mobelebulgaria.com

Нямам думи просто... като се сетя, че бях на косъм от покупка на OnePlus 5T.
Можеше и нищо да не ми източат, ама разправиите после.
Това или е целенасочено от страна на OnePlus, или са е*@ти леваците да не могат да подсигурят нужната защита на сайта си.
__________________
TechniSat http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !
Отговори с цитат