Виж само едно мнение
  #7  
Стар 16-12-2014
Люкс Люкс не е на линия
Banned
 

Дата на присъединяване: Nov 2014
Местоположение: Люксембург
Мнения: 202
Благодари: 37
Получил благодарност:
29 пъти в 20 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от dzumba Вижте мненията
Брей,искаш ли да вържеме бас,че ако ти посоча сателит,една седмица ще ти е малко,да поиграеш на фунийки!
А,ако трябва да правиш двуцевка или трицевка,един вид мултифийд по онова време,какво би използвал за дистанция,между фунийко-изтрелващите детайли?
Еми щом като питаш, да ти отговоря, ето ти теоретично сметнати разстояния между цевите за фунийките:

Цитирай:
For "Maximum Е85" the distance between the LNB's are as follows:
Between 13 and Eutelsat Hotbird 16 35,5mm
Between 16 Eutelsat and Astra 19.2 is 37mm
Between the Astra and Astra 19.2 23.5 is 49mm
Between the Astra and Astra 23.5 28.2 is 52.5mm
Measured at the front of the LNB from point to point.
Ама за кво са ми ?
Аз не изкарвам пари от инсталиране на антени, та да ми трябва да си шашвам клиентите с много "наука" или скъпи уреди.
При това теорията не винаги се припокрива с практиката. На теория е едно, а па на практика е малко по-иначе. Ако си спомняш времето когато пуснаха първата българска телевизия по сателит на аналогов канал, тогава аз бях абсолютно незапознат с антените и как се инсталират и т.н. Разни продавачи на антени и инсталатори ми развиваха какви ли не теории, че било трябвало по-голяма антена, че било много сложно да се насочи антената към спътника, познания си било трябвало специални за тая работа. Не било то за простосмъртни люде. Един мошеник като ми каза колко ще ми струва да дойде да ми инсталира една скъпа и голяма антена Катрайн и да ми продаде и скъп приемник, и на мен почна да ми се гади от подобни тарикати. Тоя ми беше дал един дебел каталог на марката, щото си е помислил че ще клъвна на въдицата и ще му напълня джобовете с мангизи. Аз пък вместо това взех та влезнах в една техническа книжарница и си купих една дебела книга на английски ( немаше на френски ) за сателитните антени. Прочетох я книгата, разбрах каквото можех, зяпах и по каталозите и някои обяснения в тях и се заех сам да си избера и антена и приемник и да си ги инсталирам. Според теоретичните сметки, спътника трябваше да е скрит (за малко) зад стената на която можех да сложа антената. Та заради пустата му теория, бях купил приемник можещ да работи на 12 волта и телевизорче работещо на 12 волта, та да мога да го хвана тоя спътник извън апартамента в който живеех, ако не ставаше на стената. Ама то пък, напук на теорията и сметките, вземах та го сбарах спътника точно на крайната възможна позиция, лъчът му успоредно минаваше покрай стената.
И от тогава братче, на сметки НЕ вЕрвам !!!
Пробвам докато стане и проработи.

Значи многоцевите оръдия за фунийки ги почвам от средната тръба, после вляво и в дясно, една по една ги редя цевите , така че да стрелят най-точно, без да ми пука на теория кво е трябвало да бъде. И фунийките летят и при едри капки дъжди, и при дебели пухкави снежинки, не се спират никога.

Според мен, няма нищо сложно в това да си сложи човек една антена и да си я насочи към сателита и да си гледа с кеф. Има само хора, на които им липсва увереност в собствените им възможности, или пък такиви на които не им работи функцията за триизмерна пространствена ориентация на мозъкът им, та такиви люде си викат майстор. Което е добре за майсторите и те семейство трябва да изхранват.
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на Люкс за този полезен пост :
Вокстер (16-12-2014)