Виж само едно мнение
  #8  
Стар 16-09-2013
Бобси Бобси не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Sep 2013
Мнения: 4
Благодари: 3
Получил благодарност:
1 път в 1 пост
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от iivailo Вижте мненията
VPN не е необходим за stream-ване на телевизия през интернет.
Ако приемника ти е с Енигма 2, то той може да се използва за streaming server. За клиент може да се ползва VLC player(този вариант не е много удобен) или XBMC т.е. клиента ще е компютър. Може да се ползва домашен компютър, HTPC или някой arm компютър като raspberry pi или pivos xios.

Друг вариант за streaming сървър е tvheadend. В този случай tvheadend трябва да се инсталира на компютър с linux. Компютърът може да е pc, лаптоп или arm базиран компютър като raspberry pi. При stream-ване на HD канали с висок bitrate(>10Mb) на raspberry pi картината накъсва. За клиент при този вариант може да се ползва XBMC(PC с линукс, raspberry pi или pivos xios) или Showtime(PC с линукс, raspberry pi или PS3). TVheadend много лесно се конфигурира през web интерфейс, но не може да управлява мотор. Ако антената е с мотор трябва да се ползва The VDR.

Най-лесния вариант за настройване на клиент и сървър е като се използва openELEC. За raspberry pi трябва да се ползва openELEC 3.1.6 или по-нова. Версия 3.1.6 и 3.1.7 са beta версии за openELEC 3.2, но са значително по-бързи от старите версии и работят стабилно.
Много благодаря за подробното описание и нахвърляните идеи. Попрочетох тук-там и разбрах, че ако аз имах нужда от подобно нещо, то бих се ориентирал към някое от твоите предложения (специално ме сърбят ръцете да си поиграя с това raspberry pi и то отдавна). Само че този който плаща сметката няма да може да се справи с предизвикателствата на подобно решение. Просто не е толкова технически грамотен. Пак ти благодаря, но се интересувам от по-завършено търговско решение. В случая се разчита на "да платим някоя пара", вместо да научим нещо ново.
Отговори с цитат