Виж само едно мнение
  #1  
Стар 30-07-2012
Аватара на Нексус
Нексус Нексус не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Jul 2012
Мнения: 53
Благодари: 31
Получил благодарност:
2 пъти в 2 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
Post Съвети за всички намиращи се из Европата

Прощавайте за широко формулираното заглавие на темата, но се надявам тук да се събере достатъчно информация за закачане като важна.

Прочетох много на брой теми, но всяка има особеност: някой вече има оборудване, друг има проблеми с инсталацията, но няма нито една тема в която да се отговори на (начинаещите лаици) намиращи се в чужбина как да се оправят.

По същество: скоро ще ми изтече договора с кабелния доставчик тук (Швейцария) и искам да използвам момента и да се прехвърля на някой от българските сателитни доставчици. В момента пакета програми ми включва това: http://www.upc-cablecom.ch/en/b2c/tv...t&regionstyp=3

Според картите на покритие на сателитите, и Булсатком и Сателайт БГ имат стабилен сигнал. Въпросите ми са:

1. Да взема ли Премиум пакета на Булсатком или да комбинирам сегашния пакет на моя доставчик (линка по-горе) плюс Стандартния на БСК?

2. Какво оборудване ще ми е необходимо - притеснен съм от темите с лоши отзиви за приемника на БСК, а пакета на Сателайт БГ ми се струва рехав за момента (с тенденция за подобрение) въпреки свободата на избор на оборудване

3. Ще мога ли да настроя антената/посоката/приемника сам или ще се наложи да търся техник?

Ако някой се сеща или знае за тема/линк в който има инструкции "кво да правим в чужбина за да гледаме бг телевизиите", ще се радвам да ги изчета търпеливо и подробно.

Всякакви други идеи/съвети за постигане на целта качествена картина и HD качество на българските/английските/спорт/дискавъри каналите са добре дошли.

Благодаря!
Отговори с цитат