Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   МОТОРИ И ПОЗИЦИОНЕРИ (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=184)
-   -   проблем с Н-Н мотор (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=43808)

odisey 12-05-2018 22:17

проблем с Н-Н мотор
 
1Прикачено(и)
От десетина дни ми се изгуби сигнала. Като си поиграх да свържа директно конвертора и приемника няма проблем. Всичко си работи но като е през мотора няма никой. Което ме навежда на мисълта че проблема е в мотора. Иначе си върти няма проблем с това но няма сигнал. Например давам му да сканира приемника започва но стои на 0 % и 0 намерени на първата честота която си хване може с часове да откара така. Като откача мотора всичко е ок.

Моторът е оpticum DM2800 днес го отворих няма видимо гръмнали елементи качвам и снимка ако някой може да каже къде и как да премеря.

yavor1 13-05-2018 00:07

Провери дали има връзка между входния и изходния извод на НН-мотора.

dzumba 13-05-2018 10:34

Ако има,щеше да работи!Най вероятно конектора към LNB e прекъснал!С мултицета,а не с фазомера,може да се провери!

yavor1 13-05-2018 10:47

Цитирай:

Първоначално написано от dzumba (Мнение481929)
Ако има,щеше да работи!Най вероятно конектора към LNB e прекъснал!С мултицета,а не с фазомера,може да се провери!

С мултицет да провери и линията от ЛНБ-то до приемника , не с фазомер :)

dzumba 13-05-2018 11:00

Като за начало се откачат двата кабела от мотора и се връзват с муфа!Ако няма уред!

odisey 13-05-2018 14:40

1Прикачено(и)
така какво съм направил до момента:
кабела от LNB до мотора и до приемника е проверен няма проблем.
LNB-то също проверено с мултицет няма проблем.
На платката на мотора между двете червени точки има връзка.

yavor1 13-05-2018 15:20

Цитирай:

Първоначално написано от odisey (Мнение481936)
така какво съм направил до момента:
кабела от LNB до мотора и до приемника е проверен няма проблем.
LNB-то също проверено с мултицет няма проблем.
На платката на мотора между двете червени точки има връзка.

Това направи ли :
Цитирай:

Първоначално написано от dzumba (Мнение481932)
Като за начало се откачат двата кабела от мотора и се връзват с муфа!Ако няма уред!

В момента антената насочена ли е към сателит, ако да, направи препоръчаното от Дзумба.
Може да ти даде инфо дали нямаш утечка в кабелите.
Ако има сигнал, тогава свързваш НН мотора, без да е монтиран и пробваш има ли сигнал.
Ако имаш сигнал, то проблема не е в НН-мотора а разстроена система.
И последно, провери потенциалната разлика между кабела и стойката на антената.

dzumba 13-05-2018 16:49

Е сега остава да назовеш и ресивера и разследването да продължи в друга посока!Защото двата конектора на мотора са все едно муфа,вижда се от пистата между червените точки!

odisey 13-05-2018 17:35

Така още малко разяснения:
приемника е octagon sf4008 с двоен тунер, openatv 6.2
LNB -inverto black ultra
на антената има монтирани 2 LNB inverto, и още едно inverto за кръгова което е дирено свързано към приемника там няма проблем. Само не съм пробвал да вържа кръговия конвертор към мотора.
Когато е насочена антената към сателит и елиминирам мотора няма проблем системата работи.
кабела как го тествам с мултицета- от едната страна връзвам накъсо оплетката и жилото - звъни. Като ги разкача няма звън между оплетката и жилото.
В момента няма как да тествам защото всичко е свалено утре-другия ден ще монтирам пак.

yavor1 13-05-2018 17:48

Имаш мултифийд на НН-мотор, но защо с 3 конвертора?
Един линеен и един кръгов са достатъчни. Схемата трябва да е следната:
Приемник --- НН-мотор ----дисек 2/1 --- конвертори !!!
Нищо чудно да ти са омазани протоколите, щом НН-мотора върти и кабелите са наред ;;573


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 06:04.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.