Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   ОБСЪЖДАНЕ УСЛУГИТЕ НА ВИВАКОМ ТВ САТ - Цифрова сателитна телевизия (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=236)
-   -   Номера на картата и модулът не съвпадат.(14) (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=42583)

skysat 06-07-2017 14:34

Номера на картата и модулът не съвпадат.(14)
 
Здравейте,модул с карта на Виваком CI+ изписва следното съобщение:
Номера на картата и модулът не съвпадат.(14)

След около 50 неуспешни опита да се свържеш с оператор на 123 се обръщам тук за помощ.
Ходих и в техен офис и ме препращат за консултация по телефона,защото там не разбирали от САТ ТВ:lol15:


dzumba 06-07-2017 14:36

Ако имаш два модула и 2 карти и ги размениш,така ще изпише!Само 123!

tedo 06-07-2017 18:10

По-принцип техника идва и ти монтира модула и го активира и жени с картата.

Как така ти дава тази грешка ?
Какво се е случило ?

Поздрави!

skysat 06-07-2017 18:35

Цитирай:

Първоначално написано от tedo (Мнение455962)
По-принцип техника идва и ти монтира модула и го активира и жени с картата.

Как така ти дава тази грешка ?
Какво се е случило ?

Поздрави!

Нямам си на идея как се е получило,на мой познат е,взех го само за проба

мнн 06-07-2017 18:41

Да не искаш да кажеш, че при твоя познат тази комбинация (модул+карта) работи?! Защо ли не вярвам ;-)

skysat 06-07-2017 18:52

Цитирай:

Първоначално написано от мнн (Мнение455969)
Да не искаш да кажеш, че при твоя познат тази комбинация (модул+карта) работи?! Защо ли не вярвам ;-)

Не не работи и при него,работи само първият модул с карта,той има два,този който аз мъча не работи

dzumba 06-07-2017 19:09

Ми значи ги е разменил и се е обаждал само за другия,а може и никога този ,който е в теб,да не е активиран!Трябва да се обади собственика!След като модула е в телевизора,надписа е излезнал и съобщава на 123 номера на модула и номера на картата!

мнн 06-07-2017 19:39

Цитирай:

Първоначално написано от skysat (Мнение455972)
Не не работи и при него,работи само първият модул с карта,той има два,този който аз мъча не работи

Ами тогава не те разбирам! Сеира ли ни гледаш?
Стотици пъти е писано само в този форум, че могат да работят само устройства "женени" със съответната карта.

skysat 06-07-2017 20:47

Цитирай:

Първоначално написано от мнн (Мнение455978)
Ами тогава не те разбирам! Сеира ли ни гледаш?
Стотици пъти е писано само в този форум, че могат да работят само устройства "женени" със съответната карта.

Абе човек чети малко...за какъв сеир пишеш,разбрах какъв е проблема вече,явно картите са били разменени още в самото начало когато са купени.Просто не можем да се свържем с оператора за да "оженят" наново картата към модула или както искай го наричай.
Във вторият пост съм благодарил на дзумба и това,моля темата да се заключи,защото някои хора тук почнаха да нервничат......

lz4ny 06-07-2017 21:05

Звъни се задължително на 123 (https://www.vivacom.bg/bg/residential/kontakti), друго решение няма, оператора ще провери серийния номер на карта и модул дали съвпадат (картите и модулите на Виваком не се купуват а само се предоставят за ползване), ако съвпадат ще опита да ги активира отново , ако е поставена друга карта пращат техници, попълва се протокол от собственика на договора, прибира се този модул и се предоставя нов модул с нова карта.


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 05:47.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.