Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   ОБСЪЖДАНЕ УСЛУГИТЕ НА БУЛСАТКОМ - Твоят дигитален свят (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   настройка на антена (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=33846)

Kalabriec 11-06-2014 23:24

Цитирай:

Първоначално написано от николас (Мнение324178)
Поради една основна причина, не си спомням каква беше паролата за да влезна в меню 'Инсталация' и оттам за сателити. Не е фабричната, тъй като аз смених преди години...


Каза че си с 2 приемника,пробвай тогава с тоя на който можеш да влезнеш в менюто.Дано не си сменил паролите и на двата.

AGT 11-06-2014 23:27

Ти ще се окажеш най големия карък във форума бе човек :s101
Нямаш ли някой познат с друг приемник да пробваш .

николас 11-06-2014 23:27

Той е ХД - проблема за настройка с него (с предния опит) е че там докато не хванеш силен сигнал не дава ни сила на сигнала ни дб, затова и предния път настройката правих със СД и тогава паролата пак не я знаех, но намерих пустите 7/8..

николас 11-06-2014 23:29

Цитирай:

Първоначално написано от AGT (Мнение324184)
Ти ще се окажеш най големия карък във форума бе човек :s101
Нямаш ли някой познат с друг приемник да пробваш .

Хахахаха...мда на такова прилича :)) ще го мъча още ден-два и ако не стане ще му тегля една и като ми мине ще пробвам пак

Kalabriec 11-06-2014 23:38

Цитирай:

Първоначално написано от николас (Мнение324186)
Той е ХД - проблема за настройка с него (с предния опит) е че там докато не хванеш силен сигнал не дава ни сила на сигнала ни дб, затова и предния път настройката правих със СД и тогава паролата пак не я знаех, но намерих пустите 7/8..

Не ти остава друго освен да се пробваш след като не можеш да направиш корекцията.Изкарай каналите на Тюрксата. Изцеди сигнала на макс, после погледни когато си зад антената долната част на конвертора там където се завива ф конектора към него. Трябва да не е вертикален а да е изкривен посока тук в Бг е 7 ч вечертта а при теб трябва да е някъде на около 8 часа. Това е важно за поляризацията. После си закачи HD то . Дай го на някой канал направо и започни много леко да връткаш на дясно от Тюрк сат т.е на запад,Ама много леко .Не забравяй да сложиш приемника направо на програма примерно БНТ. И така става.За максимално изцеждане би трябвало антената минимално ,ама много малко да се насочи малко по нагоре по елевация ( наклона спрямо вертикалата) Дано не съм те затруднил.Прави всички тези операции много нежно .;;650;;650

николас 11-06-2014 23:52

Благодаря за съвета, ще го изпробвам и ще пиша какво е станало;;650

Зелен 12-06-2014 00:04

Пробвай,а ако не успееш сам,пиши къде си в Люксембург и може да мина да ти я настроя ,ако идвам да зареждам в събота или неделя и си около немската граница. Ако искаш естествено. Няма да ти струва нищо.

Астрал 12-06-2014 14:12

Цитирай:

Първоначално написано от николас (Мнение324178)
Поради една основна причина, не си спомням каква беше паролата за да влезна в меню 'Инсталация' и оттам за сателити. Не е фабричната, тъй като аз смених преди години...

http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=5&t=17490 ето колега за паролата лек,само че за целта намери някой който гледа 39 Е,да вържеш премника за да могат да занулят паролата,така ще почнеш на чисто,антената не я бутай както е на 42 Е,като си върнеш достъпа над приемника,транспондерите на Була, по 12524 H или 12565 H настройваш като гледаш за заветния фек 7/8 движейки антената лееко на запад.Ако не можеш да им звъниш от Чужбина,пробвай да им пишеш от чата в сайта им.

BOBIKAT 12-06-2014 14:31

Цитирай:

Първоначално написано от николас (Мнение324015)
Здравейте, знам че тази тема е широко коментирана, но аз тотално се обърках и ще съм признателен за малко помощ, къде греша и какво трябва да направя.

В Люксембург съм и се опитвам да настроя антената за връзка с БСК. Имам и СД приемник и ХД. Антена ми е с д.90, като конвентора не е центриран, а е върху лайсна и мога да го движа наляво-надясно.

Досега успях да настроя антената така, че на честота 12688 Н 30000 фек 5/6 и хващам идеално Тюрксат (няколко канала), силата на сигнала ми е 85%.

Пробвах с конвертора да движа по лайсната - нищо. Пробвах да го преместя отляво (гледайки зад чинията) - тогава губя дб, имам само сигнал около 90% на 12524 Н 30000.

Предполагам, че нещо пропускам обаче въобще не мога да разбера какво и съм в омъгасьон кръг. Благодаря предварително.

Може в бързината да съм пропуснал, ама колегите разбраха ли че той е с тороидална лайсна?
Колега, махай лайсната и на нейно място постави конвертора. Тогава вече ще си говорим за настройка.;;650

емиллебоев 12-06-2014 17:09

Сетване антена.
 
Ако имаш под ръка " Сат файндър " включи го - ще те улесни в намирането! Провери, как е сетнат конвертора ( и двата осцилатора ) да не би да не е на " Юнивърсъл "!?


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 17:40.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.