Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   Антена на мотор (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=340)
-   -   H-H мотор с два конвертора и Ariva 103? (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=37120)

Чейн 10-05-2015 15:33

H-H мотор с два конвертора и Ariva 103?
 
Здравейте.
Стана няколко дена чета и гледам из разни форуми, но никъде не намирам как мога да вържа h-h мотор с два конвертора . LNB + CIRCULAR LNB,
Ползвам приемник със един тунер - Аriva 103. Ако някои знае вариант моля да даде съвет.

Номера със смяна на кабели го знам...

yavor1 10-05-2015 15:44

Цитирай:

Първоначално написано от Чейн (Мнение369938)
Здравейте.
Стана няколко дена чета и гледам из разни форуми, но никъде не намирам как мога да вържа h-h мотор с два конвертора . LNB + CIRCULAR LNB,
Ползвам приемник със един тунер. Ако някои знае вариант моля да даде съвет.

Номера със смяна на кабели го знам...

Май не си чел в този форум ;;573
http://dtv-bg.com/showthread.php?t=13707&page=20

dsc 10-05-2015 15:57

Цитирай:

Първоначално написано от Чейн (Мнение369938)
Здравейте.
Стана няколко дена чета и гледам из разни форуми, но никъде не намирам как мога да вържа h-h мотор с два конвертора . LNB + CIRCULAR LNB,
Ползвам приемник със един тунер. Ако някои знае вариант моля да даде съвет.

Номера със смяна на кабели го знам...

http://www.prikachi.com/images/916/8105916U.png

http://www.prikachi.com/images/917/8105917K.png

Ето така работи при мен...Когато съм на 39Е се гледа едновременно и 36е.

pawel_tg 10-05-2015 15:59

Цитирай:

Първоначално написано от Чейн (Мнение369938)
Здравейте.
Стана няколко дена чета и гледам из разни форуми, но никъде не намирам как мога да вържа h-h мотор с два конвертора . LNB + CIRCULAR LNB,
Ползвам приемник със един тунер. Ако някои знае вариант моля да даде съвет.

Номера със смяна на кабели го знам...

Прегледай тук:http://dream.altmaster.net/showthrea...3548#post33548
Много подробно е!;;513

Чейн 10-05-2015 16:04

забравих да добавя, че приемника е Арива 103мини.. то на всяка арива менюто е еднакво :)

yavor1 10-05-2015 16:06

Цитирай:

Първоначално написано от dsc (Мнение369941)
http://www.prikachi.com/images/916/8105916U.png

http://www.prikachi.com/images/917/8105917K.png

Ето така работи при мен...Когато съм на 39Е се гледа едновременно и 36е.

Не така, а така, като се записва за ЛНБ2 позиция 001 , при теб маалко на късмет я караш и точно на 3 градуса се надяваш да са конверторите ;;573 :
http://s6.postimg.org/3q6syxdmp/20120527_18531924.png

Това е от линка, който съм дал ;;573
Четете и глупусти не правете :worry:

dodo_pv 10-05-2015 18:54

Яворе, с простор да пране ли си вързал конвертора с тунера, че си вдигнал напрежението :s101. Бодни един истински кабел от сой, прави чудеса! ;;650

yavor1 10-05-2015 19:04

Цитирай:

Първоначално написано от dodo_pv (Мнение369969)
Яворе, с простор да пране ли си вързал конвертора с тунера, че си вдигнал напрежението :s101. Бодни един истински кабел от сой, прави чудеса! ;;650

Явно четиш през ред :worry:
Това не е мой шот, копнал съм от линка , посочен от мен :D
Нямам във Варна такава конфигурация, за 36Е имам един текател 120 - стационар :)
А при мен се ползва само 100% медни кабели,а не помеднени ;;650

Чейн 10-05-2015 22:10

Цитирай:

Първоначално написано от dsc (Мнение369941)
http://www.prikachi.com/images/916/8105916U.png

http://www.prikachi.com/images/917/8105917K.png

Ето така работи при мен...Когато съм на 39Е се гледа едновременно и 36е.


тези настройки са за приемник с два тунера.. има LNB1, LNB2..
както писах приемника е арива 103мини..

yavor1 10-05-2015 22:28

Цитирай:

Първоначално написано от Чейн (Мнение370014)
тези настройки са за приемник с два тунера.. има LNB1, LNB2..
както писах приемника е арива 103мини..

Дааа, явно не четеш :e085:
Какви 2 тунера, какви 5 лева ;;basi
Ако имаш 5 антени за 5 или повече сателита, сигурно ще търсиш приемник с 5 и повече тунера ;;573
Не ставай за смях на врабчетата новобранци, все пак от 2013г си потребител ;;516
Ако искаш да си свържеш конфигурацията, чети какво е допълнено от мен :worry:


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 14:23.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.