Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   DREAMBOX (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Dreambox проблем ? (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=27705)

ВКВ 18-02-2013 21:25

Dreambox проблем ?
 
Здравейте търся малко помощ.
Ползвам един Dreambox за сървър.Днес като се върнах от работа картината беше "замръзнала"Давам друг канал-кодирано рекох да видя на компа cccam информацията....няма линии няма карти.Рестартирах Дрийма.....и от тогава никаква връзка със него.Гледам диодите на лан картата единия свети постоянно другия мига.....според мен има нет.Диодите светят жълто.Обадих се на шейха....при него съм off.Рекох от рутера да е.....с другия приемник линията работи.Изглежда Дрийма нещо не е на ред.Погледнах cccam-a си работи на дрийма.Не знам какво да проверявам повече......толкова са ми познанията.
Помогнете да реша проблема сам ако е възможно с тези знания:400

Хиена 18-02-2013 21:47

Какъв е дрийма и с какъв мениджър опитваш да се вържеш към него?
Ако имаш картина си провери настройките на наета с дистанционното!
Вариантите са много давай да ги отхвърляме един по един.

пешето 18-02-2013 21:52

Цитирай:

Първоначално написано от ВКВ (Мнение228296)
Здравейте търся малко помощ.
Ползвам един Dreambox за сървър.Днес като се върнах от работа картината беше "замръзнала"Давам друг канал-кодирано рекох да видя на компа cccam информацията....няма линии няма карти.Рестартирах Дрийма.....и от тогава никаква връзка със него.Гледам диодите на лан картата единия свети постоянно другия мига.....според мен има нет.Диодите светят жълто.Обадих се на шейха....при него съм off.Рекох от рутера да е.....с другия приемник линията работи.Изглежда Дрийма нещо не е на ред.Погледнах cccam-a си работи на дрийма.Не знам какво да проверявам повече......толкова са ми познанията.
Помогнете да реша проблема сам ако е възможно с тези знания:400

Ще трябва повече инфо за да ти помогне някой.Какъв е бокса,имаш ли връзка по ФТП или браузър,свободни програми хващаш ли...Или е блоирал и нищо нестава след рестарт.

ПС Вече са ти отговорили.

ВКВ 18-02-2013 21:56

Цитирай:

Първоначално написано от Хиена (Мнение228305)
Какъв е дрийма и с какъв мениджър опитваш да се вържеш към него?
Ако имаш картина си провери настройките на наета с дистанционното!
Вариантите са много давай да ги отхвърляме един по един.

Dreambox 500S/FileFizella.Линията на другия приемник(арива 100) си работи.
На Дрийма вървят свободните програми Иначе на другите(кодираните) си показва ,че има сигнал.Как да разбера примерно лан картата дали е в ред?

Хиена 18-02-2013 22:14

Син бутон addons и пробвай да дръпнеш нещо.
Влезни в рутера и виж дали бокса се е вързал към него.
Рестартирай cccam от дистанционното.

vgavrilov 19-02-2013 10:36

Смени си кондензатора на LAN:
http://dtv-bg.com/showthread.php?t=26590

ВКВ 19-02-2013 17:27

Цитирай:

Първоначално написано от Хиена (Мнение228325)
Син бутон addons и пробвай да дръпнеш нещо.
Влезни в рутера и виж дали бокса се е вързал към него.
Рестартирай cccam от дистанционното.

Пробвах да дръпна нещо....от (Gemeni-Server) сваля и инсталира каквото маркирам.От(MyServer) дава грешка.;;601
http://s7.postimage.org/7uzc7weiv/DSC_2193.jpg

Момчил Минков 19-02-2013 17:30

Цитирай:

Първоначално написано от ВКВ (Мнение228592)
Пробвах да дръпна нещо....от (Gemeni-Server) сваля и инсталира каквото маркирам.От(MyServer) дава грешка.;;601
http://s7.postimage.org/7uzc7weiv/DSC_2193.jpg

MyServer е прмерен и трябва да се дефинира. Бе колега, да не са те хакнали? гледал ли си скоро настройките?

miros123 19-02-2013 17:35

Цитирай:

Първоначално написано от ВКВ (Мнение228592)
Пробвах да дръпна нещо....от (Gemeni-Server) сваля и инсталира каквото маркирам.От(MyServer) дава грешка.;;601
http://s7.postimage.org/7uzc7weiv/DSC_2193.jpg

Имаш интернет до приемника. Да не би да влизаш с име и парола root dreambox :lol15:

ВКВ 19-02-2013 18:10

Цитирай:

Първоначално написано от miros123 (Мнение228595)
Имаш интернет до приемника. Да не би да влизаш с име и парола root dreambox :lol15:

Да ,на клиента влизам с това име и парола.Поне до сега влизах.
С Дрийма не се свързвам,а той не се свързва с "шейха".....вижда ме "неактивен"


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 06:13.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.