Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   Анкети (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=179)
-   -   центос, убунту, дебиан или фреебсд (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=40238)

om63 15-05-2016 13:59

Цитирай:

Първоначално написано от uniqad (Мнение413462)
Глас за чисто новия распбиан, пуснат преди дни... Фул десктоп версията харчи рам колкото опенелека! Представи си колко ще яде лайт версията без GUI...

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

Е то от една страна Raspbian е Debian, оптимизиран за Raspberry Pi, от друга, мисля темата беше за сървърна ОС. Лично аз възприех въпроса, относим към сериозен сървърен хардуер. Щото иначе ще намесим и OpenWRT в играта.

uniqad 15-05-2016 14:42

И какво пречи на малинката да изпьлнява тази работа? Ако е до ресурси... Има си готови работещи решения под формата на кльстери. В пьти по-евтини и по-малко енергоемки от традиционните сьрвьрни центрове! Все пак малинката е измислена не само да си гледаме кодито с нея...

om63 15-05-2016 15:12

Цитирай:

Първоначално написано от uniqad (Мнение413635)
И какво пречи на малинката да изпьлнява тази работа? Ако е до ресурси... Има си готови работещи решения под формата на кльстери. В пьти по-евтини и по-малко енергоемки от традиционните сьрвьрни центрове! Все пак малинката е измислена не само да си гледаме кодито с нея...

Надявам се не твърдите, че основните кинти в "традиционните" сървърни центрове отиват за хардуера. Това ли е нетрадиционен сървърен център ? http://imgur.com/6iotTuj.png
Не .. това е нечий хол с калпав разклонител. Сървърният център преди всичко означава организация, а тя иска средства.
Има готови работещи примери, според мен е по-коректен израз. Решение е твърде претенциозна дума за купата с малини.
Не знам какъв е смисълът от клъстериране на твърде универсална платка с доста излишен в редица случаи, инсталиран хардуер, който пък ме лишава от възможности за елементарен ъпгрейд на обикновена памет дори.
Лично аз не бих ползвал raspbian за клъстер. Не ми се разказва защо.
Не можах да открия, къде съм казал, че малинката е измислена за да се инсталира коди на нея. Напротив. Коди е едно от неподходящите приложения за малинката. Най-ценното на малинката е нейната достъпност и възпитателен ефект. Може да научи всеки желаещ, на необходимата хардуерна и софтуерна дисциплина и възпитание. Което хич не е малко и напоследък доста липсва.
Моля да бъда извинен за офтопика.

Brian 15-05-2016 15:22

Цитирай:

Първоначално написано от uniqad (Мнение413635)

Не отговаря на никакви стандарти. Тя е само да си играят децата на бюрото с нея:worry:

uniqad 15-05-2016 15:29

Сьмнявам се автора на темата да желае да си направи мини изчислителен центьр в дневната... Затова мисля, че малинката му е достатьчна за това, което желае да ползва. Извинявам се и аз за офтопика и пак мльквам за следващите няколко месеца, както ми стана традиция в последно време.

om63 15-05-2016 15:55

Цитирай:

Първоначално написано от Brian (Мнение413637)
Не отговаря на никакви стандарти. Тя е само да си играят децата на бюрото с нея:worry:

Със сигурност отговаря на IEEE 802.3. Има и други.

Цитирай:

Първоначално написано от uniqad (Мнение413639)
Сьмнявам се автора на темата да желае да си направи мини изчислителен центьр в дневната...

Авторът на темата желае да направи анкета за популярността на различни сървърни дистрибуции на Linux/Unix OS. Дори е уточнил, на кои 4 от тях.
Другото бяха наши волни интерпретации.

oldgraf 10-12-2020 20:38

Do not destroy CentOS by using it as a RHEL upstream

Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 06:13.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.