Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   МОТОРИ И ПОЗИЦИОНЕРИ (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=184)
-   -   Създадох си проблем с мотора на антената! (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=37199)

ventsiguy 17-05-2015 23:28

Създадох си проблем с мотора на антената!
 
Здравейте колеги!
Имам антена с мотор "OPTIBOX 3800".Монтирана е така,че има известно ограничение при въртенето й от парапета на балкона.Днес опитах да завъртя антената до спътник,за когото забравих,че е от "опасните" и антената се опря в парапета,но мотора продължи да работи.След това успях да ресетна мотора,но той вече не намира спътниците,макар че върти антената.Реших,че се е превъртяла антената спрямо хобота на мотора,но не е.Така,че остава да се е случило нещо вътре в него.Явно е необходим някакъв ремонт. Дайте съвет какво мога да направя сам,или е необходимо да го нося на майстор.
Благодаря предварително на всички отзовали се!:hammer::c040:

фолкръм 17-05-2015 23:31

Дай му Go To 0 и виж отпред маркера на 0 лата ли е като начало.

yavor1 18-05-2015 00:12

И му сложи лимит в посоката на колизиите ;;650

ventsiguy 18-05-2015 01:20

Цитирай:

Първоначално написано от фолкръм (Мнение371129)
Дай му Go To 0 и виж отпред маркера на 0 лата ли е като начало.

Благодаря за съвета и бих го приложил,но не съм наясно как да подам към мотора тази команда-GO TO "0".Имам приемник "STRONG"5245.В менюто за използване на протокола "GOTO X" се въвеждат координатите на точката на приемане,но къде се въвежда координатата "0", до която да се завърти мотора не ми е ясно.Молбата ми към тези,които са наясно , да ми дадат съвет как да стане това.
Благодаря предварително!
P.S.Открих начина и мотора застана в позиция "0".Значи ли това ,че всичко е наред с него и антената се е била завъртяла.Питам,понеже го свалих от антената и сега е в стаята и го въртя на масата пред мен.Затова не мога да преценя дали всичко е наред с него.
Благодаря на всички отзовали се с мнение и съвет!

ПоповП 18-05-2015 03:38

Щом изпълнява командата "Go to 0'' значи е наред. Монтирай и настрой отново. И не забравяй съвета на yavor1 за въвеждане в менюто ограничение крайното положение.

ПоповП 18-05-2015 12:05

P.S. По-горе имах предвид софтуерно ограничение, ако менюто на приемника ти има подобно на (Арива 103Е) :
http://prikachi.com/images/851/8120851Z.jpg

http://prikachi.com/images/853/8120853T.jpg

но ти вече си свалил мотора и предполагам направил хардуерно ограничение с плъзгачите.

ventsiguy 18-05-2015 17:04

Разбрах,че мотора е наред и му сложих ограничение.Благодаря на всички отзовали се!;;650

yavor1 18-05-2015 17:26

Цитирай:

Първоначално написано от ventsiguy (Мнение371168)
Разбрах,че мотора е наред и му сложих ограничение.Благодаря на всички отзовали се!;;650

По конструкция мотора е много як, по-вероятно е антената да поддаде, дано не е смачкана много ;;650


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 05:07.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.