Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   ECHOSMART (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   ехосмарт 791 и RJ 11 вход/изход (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=25560)

илкодонев 30-10-2012 11:46

ехосмарт 791 и RJ 11 вход/изход
 
Здравейте, попадна ми един приемник, който даже и не ползвам в монента Ехосмарт 791 но има отзад изход/вход за кабел RJ 11. По принцип този модел е без лан, но пък има такъв вход, дали може да се ползва като Лан приемник и съотверно да се свърже и ползва каката ш ... през него?

om63 30-10-2012 13:04

Цитирай:

Първоначално написано от илкодонев (Мнение196203)
Здравейте, попадна ми един приемник, който даже и не ползвам в монента Ехосмарт 791 но има отзад изход/вход за кабел RJ 11. По принцип този модел е без лан, но пък има такъв вход, дали може да се ползва като Лан приемник и съотверно да се свърже и ползва каката ш ... през него?

Така наречения ЛАН ползва RJ-45 конектор. RJ-11/12 са обикновено за телефония. Лично аз съм ползвал дълго два приемника от посочения модел и не съм виждал такива гнезда. Приемниците могат да се свържат с мрежа през RS232 - т.е. търси се конвертор RS-232 to LAN. Има си необходимите настройки в скрито меню.Има китайски конвертори доста обаче едва ли си заслужава, защото цената им е съизмерима с цената на втора ръка SD приемници с LAN. Защо не постнете една снимка ?

илкодонев 30-10-2012 17:07

Може и RJ 45 да беше, даже май е така 45, ще го снимам и ще го кача. защото ако има реално лан, ще ми е удобен и може да го ползвам за каката, иначе да го свързвам с компа за това, не ми е удобно.

om63 30-10-2012 18:02

Echosmart 792 има LAN порт.

илкодонев 30-10-2012 18:08

и аз знам така ама на този със сигурност пише 791

om63 30-10-2012 18:22

Еми чудесно :) щеше да е по-гадно ако пишеше 792 а нямаше LАN порт :)

ali_baba 30-10-2012 18:25

Цитирай:

Първоначално написано от илкодонев (Мнение196251)
и аз знам така ама на този със сигурност пише 791

Това, което имаш явно е някаква лимитирана версия на 791 с лан който служи ако не се лъжа за шер на една карта по лан кабел с друг ехосмарт който също има лан. През този лан обаче неможеш да шерваш отвън;) В случая можеш да направиш врътката като пуснеш оскам на компютър и оттам през ком порта на компютъра с RS 232 кабел в приемника, но за да ти работи шера винаги ще трябва да е пуснат и компютъра. Според мене това не е оправдано при положение, че тук във форума непрекъснато има оферти за DM 500S по 50 лв. но както си предцениш;;650

илкодонев 30-10-2012 18:58

Ясно, мерси много!


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 01:05.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.