Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   ECHOSMART (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   rs232 от echo 791 към pc - фатален край! (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=10561)

dinko 30-08-2010 20:40

rs232 от echo 791 към pc - фатален край!
 
Само искам да споделя ...
Купих си rs232 кабел (15 м) и се опитах да свържа ехото към pc ...
Незнам защо, може би от дължината но и ехото изгоря и дъното на pc-то също.
Сега ехото не приема сигнал от сат. чиния, сигурно тунера е умрял.
Само искам да споделя плачевен опит, незнам защо така се получи.

кокович 30-08-2010 20:55

От дължината не може да изгори.По скоро не е нулмодем .
Трябваше да го провериш преди да го свържеш.
Нужни са ти само
2-3, 3-2, 5-5

ivo 30-08-2010 20:59

И аз така мисля. От дължината може да не направи връзка, но да изгори PC то и приемника ми намирисва дори на нещо повече. Ако през ехото е прекаран и кабела на кабелната или има някаква паразитна връзка например от незанулен контакт тогава може и да е станал проблема.

TurboGD 30-08-2010 21:00

Цитирай:

Първоначално написано от кокович (Мнение49534)
...По скоро не е нулмодем .
Трябваше да го провериш преди да го свържеш.
Нужни са ти само
2-3, 3-2, 5-5

И това не би трябвало да е причина, но при свързването с кабела, поне приемника би трябвало да е изключен от ел. мрежа.

iwelichkow 31-08-2010 00:42

тука ми намирисва на чисто офазяване,иначе какъвто и да е бил рс232 кабела няма да стане нищо.Нито дължината нито пиновете могат да изгорят тотално някое от двете устройства;;601

антена 12-09-2010 16:48

пробвай да смениш софта с усб на мен на един софт същто не ми покаваше сигнала на спътника нито нищо в момента мислия,че маи беше .3.80 последният

nikbr 02-08-2011 16:31

Ако някой търси кабел в магазин да пита за RS232 null modem cabllе
Да не е по дълъг от 1-1.5м.

veravera 02-08-2011 16:41

Провери с мултиметър напрежението между двете фази на двата контакта (на приемника и на пц-то). Трябва да е нула волта.

бебезавър 02-08-2011 16:52

а едно въпросче?
 
Бяха ли спрени двата уреда /ехото и компа/, преди да бодеш кабела където и да е ? Ехосмарт съм го ползвал с 22 метра собственоръчно запоен нулл модем кабел от утп направен - проблеми не съм имал никакви....дори са били в различни контакти и различни предпазители в таблото и т.н. само че всички контакти заземени.........................проблемът ти е или незаземен /незанулен контакт/ или си ги включил под напрежение или просто контакта на компа е занулен а ти си натъпкал щепсела на разклонителя на обратно и тогава е весело стават едни чудеса.........

gentu 02-08-2011 17:17

А бре момци , гледайте от кога са темите , преди да бързате да отговаряте!!!:D:D:D


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 22:11.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.