View Full Version : 3D TV - Sony Bravia KDL-40HX800
Привет на всички!
Първо и аз да кажа, че съм съвсем нов участник във форума и ако звуча глупаво, моля не ме хокайте.
Купихме си 3Д Сони-то с идеята да си дърпаме филмчетата от нета (главно от zamunda). ТВ комуникира с компа и чрез DLNA и чрез HDMI.
Това което плейва ТВ-то, обаче е сякаш имитиране на 3Д. Така и до момента не можахме да намерим 3Д филм, който да стартира в истинско 3Д качество и самия ТВ да си го разпознае.
Това, което намерих като инфо е, че съществуват няколко типа 3Д филми, в зависимост от технологията на предаване, но въпреки това все още не съм видяла истинските "мускули" на ТВ-то.
Въпросът ми е следния: трябва ли да си купувам DVD Blu ray или PlayStation3 за да усетя възможностите на ТВ или има и други начини?
БатеГойко
23-05-2011, 05:56
Ако е само за "усещането 3D" ,сателитна чинийка с HD приемник и на турския спътник (Turksat 42гр.) има 2 свободни програми в 3D (засичал съм анимационни филми и разни пейзажи,но не и игрални филми). Става и с приемника на Булсат ZHD100. На Еutelsat 9 гр. също има някаква 3D свободна. А иначе кодирани започват да се появяват,наскоро пуснаха Евроспорт 3D.
П.С. Забравих да кажа,добре дошла във форума,колежке !
sunaikasabov
23-05-2011, 07:06
Честито
Телевизора си е супер и си струва.Аз работя в една от големите вериги за техника и мога да те уверя че си си купила нещо хубаво.Съдържание има стига човек да знае от къде и как да си го направи.От сателит има програми но удоволствието ще ти струва скъпо,затова остава плеар с възможност за плейване на съдържание.Мога да ти препоръчам DIVA много е добър и възпроизвежда всичко.Блу рей не си купувай няма дискове в България,и ако има то няма субтитри.Ако те интерисува нещо ми пиши на лични мога да ти бъда полезен.Приятен ден!
Честито
Телевизора си е супер и си струва.Аз работя в една от големите вериги за техника и мога да те уверя че си си купила нещо хубаво.Съдържание има стига човек да знае от къде и как да си го направи.От сателит има програми но удоволствието ще ти струва скъпо,затова остава плеар с възможност за плейване на съдържание.Мога да ти препоръчам DIVA много е добър и възпроизвежда всичко.Блу рей не си купувай няма дискове в България,и ако има то няма субтитри.Ако те интерисува нещо ми пиши на лични мога да ти бъда полезен.Приятен ден!
Divata от кога възпроизвежда 3D.:lol15:
Честито
алоооооо....я ходи се скрий некъде:lol15:
archibal
23-05-2011, 08:29
В Zamunda.net НЯМА 3D филми. Ако искаш 3D филми трябва да си направиш регистрация в http://hd-torrents.org/index.php . В момента няма свободни места там, трябва да потърсиш покана. Имаше една тема за това пробвай там някой да ти прати покана. Иначе ето част от филмите там:
- Drive Angry 3D 2011 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1-HDChina
- TRON: Legacy 2010 3D 1080p Blu-ray EUR AVC DTS-HD MA 7.1 DVDSEED
- Alice in Wonderland 2010 3D Field-Sequential 1080p Blu-ray DTS-ES x264-ViSTA™
- IMAX: Hubble 3D Half-SBS 2010 1080p BluRay DTS x264-3D4U
В момента има над 200 торент линка. Като алтернатива може да ползваш това http://thepiratebay.org/
Единия вариант за Сони е плейване на блурей 3д филми с Плейстейшън3. Качеството е най-високо. Другият вариант е да си свалиш 3д филми от някъде /3D SBS/ и да ги гледаш с плеъра на телевизора, но точно там незнайно защо Сони са се изложили и не позволяват гледане на 3д през ДЛНА. Пак трябва външен плеър. bitsnoop.coм е тракер с много 3д филми, голяма част от които са озвучени на руски
Връзваш компа към тв-то или някои сат-хд приемник , пускаш 3д филма (.mkv) към 3д-телевизора и настроиваш тв-то да предава в 3д-формат (трябва да има специално копче на дистанционното).В замунда има вече няколко заглавия (гледаш шотовете да са с двоина картина) или се регестрирваш в специалния торент-саит за 3д http://www.3dblurayiso.com/ и си готова.Може да произвеждаш филми и от PS3 в (.mkv) формат , ама плеистеишана трябва да е хакнато.3д-то трябва да се гледа с очила които трябва да са синхронизирани и произведени за конкретния модел телевизори.
Защо мислиш,че е незнайно защо ?Сони имат собствено киностудио и очакваш да сложет възпроизвеждане на пиратско съдържание в продуктите им ?!?:lol15: А иначе ТВ не е нещо кой знае какво ,най-слабо представяне на 3Д от моделите ,които съм гледал /1.Самсунг 2.Панасоник 3.ЛГ ,Тошиба не съм ги гледал ,но отзивите са много добри/ ,освен това доколкото си спомням май имаше проблеми с 3Д филми SBS .
moonstone
23-05-2011, 12:35
Ако се оправяш с руския има един много хубав тракер който си има специална категория за 3d филми http://rutracker.org .Не изисква покани.Като недостатък мога да изтъкна наличието на руско аудио във всеки филм,но винаги има и английско аудио така че няма проблем.Ще ти трябва също и голям хард диск защото филмите са си големички.А ако искаш отделен плеър то Western Digital са добра марка пример http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=4520816&id=4206 .
Благодаря на всички - ще изпробвам някои от сайтовете.
Като доуточнение искам да вметна, че не разчитам да гледам 3Д телевизия, то HD-то е мисия невъзможна (за БГ канали), а пък за 3Д и не мечтая.
Искам само от време на време да гледам някой филм, а пък ако може да го изтегля без да плащам - ще е повече от супер :D
Свалях от замунда.нет и thepiratbay разни .mkv-та, но когато в началото на филма попита за режима на гледане и кликна на 3Д, ми казва че няма вързан 3Д приемник и продължава да излъчва в 2Д. (ТВ-то е свързано с лаптопа чрез HDMI, а плеъра на компа е Power DVD 11) Аз мога да натисна 3Д бутона на ТВ-то, но започва имитираното 3Д, което е "да, благодаря"!!!
Освен това съм сваляла и SBS-филми (ако не се лъжа съкращение от side-by-side). Те са две паралелни картини една до друга - при мен на плеъра на компа и на ТВ-то си ми излизат точно по същия начин - 2 паралелни картини, което ме наведе на мисълта, че не точно този тип 3Д филми трябва да свалям, пък и някъде четох, че Самсунг "борави" с този тип.
Може би аз не правя нещата както трябва, но ТВ-то е купено от Техномаркет, където за съжаление консултантите не можаха да ни кажат нищо повече. Все пак си казах, че ще чета инструкцията, но и тя е доста бозавичка.
Та това, което step by step правя е:
1. Свалям филма - примерно от thepiratbay;
2. Връзвам РС с ТВ чрез HDMI и започвам да ползвам ТВ като монитор;
3. Стартирам филма посредством: Power DVD 11 на РС и ... очаквам да видя нещо "добро".
4. Забравих да кажа, че вадя очилата от калъфа, включвам ги и се моля да излезе образ, който да оправдае сумата, изсипана в Техномаркет.:;810
Е, до момента полза от молбите - няма. МОЛЯ, помагайте!
Забравих да кажа, че ако изключим 3Д-то, телевизора е НЕВЕРОЯТЕН!!!
archibal
23-05-2011, 19:47
ти хубаво вързваш PC-то с телевизора, само да уточня вързваш видеокартата на РС-то с телевизора по HDMI, но задаваш ли се въпроса видеокартата възпроизвежда ли 3D картина ;). Все още са много малко тези видео карти. За да стане номера тя трябва да поддържа 3D HDTV и съответно телевизора (монитора) също
Самия плейър ,който ползва трябва да има 3Д поддръжка ,видеокартата е за истинските 3Д -та .Виж тук http://forum.setcombg.com/index.php/board,59.0.html има доста неща обяснени ,а и други потребители с такива ТВ.;;650
Когато се гледат 3D SBS няма нужда от плеър. Използва се плеъра на телевизора. Ако все пак се ползва друг, то той си плейва SBS, а телевизора го конвертира в 3Д
ти хубаво вързваш PC-то с телевизора, само да уточня вързваш видеокартата на РС-то с телевизора по HDMI, но задаваш ли се въпроса видеокартата възпроизвежда ли 3D картина ;). Все още са много малко тези видео карти. За да стане номера тя трябва да поддържа 3D HDTV и съответно телевизора (монитора) също
;;601 Мина ми през акъла точно това нещо - по този повод се замислих за Плейстейшън 3, ама пък при него ще се наложи имитиране на оригинални блу-рей дискове. Все пак си мисля, че най-изгодно ще ми излезе да си взема NVidia с 3Д подръжка, отколкото PS3 или Blu ray. Ще мисля по въпроса и ще пиша, щом нещата имат развитие!
Отново благодаря на всички. Форума е страхотен!
мултимедийния плеър трябва да подържа HDMI 1.4...
Все пак си мисля, че най-изгодно ще ми излезе да си взема NVidia с 3Д подръжка, отколкото PS3 или Blu ray. Ще мисля по въпроса и ще пиша, щом нещата имат развитие!
Нищо подобно! Само ти трябва медиен сървър на компа, за да можеш да гледаш въобще филми. 3Д СБС не се различават по нищо от обикновен .MKV файл. http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=26.msg3205#msg3205
Това са сървърите. След като подкараш някой си пусни филм. След това си пусни 3Д СБС филм. От опциите на телевизора активирай 3Д-то. Това е.
Когато си пуснеш 3д-филм на тв-то трябва да ти го дава 2-картини на екрана след което трябва да стартираш функцията за 3д от телевизора да ти слее образа и тогава , ще получиш желаното 3д-изживяване.
Дългия70
24-05-2011, 11:15
http://www.samsung.com/bg/experience/smarttv/;;650
sunaikasabov
24-05-2011, 20:30
Divata от кога възпроизвежда 3D.:lol15:
от както свят светува
sunaikasabov
24-05-2011, 20:33
В Zamunda.net НЯМА 3D филми. Ако искаш 3D филми трябва да си направиш регистрация в http://hd-torrents.org/index.php . В момента няма свободни места там, трябва да потърсиш покана. Имаше една тема за това пробвай там някой да ти прати покана. Иначе ето част от филмите там:
- Drive Angry 3D 2011 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1-HDChina
- TRON: Legacy 2010 3D 1080p Blu-ray EUR AVC DTS-HD MA 7.1 DVDSEED
- Alice in Wonderland 2010 3D Field-Sequential 1080p Blu-ray DTS-ES x264-ViSTA™
- IMAX: Hubble 3D Half-SBS 2010 1080p BluRay DTS x264-3D4U
В момента има над 200 торент линка. Като алтернатива може да ползваш това http://thepiratebay.org/
http://zamunda.net/browse.php?search=3d&cat=0&incldead=1
има филми
и то много
sunaikasabov
24-05-2011, 20:56
Благодаря на всички - ще изпробвам някои от сайтовете.
Като доуточнение искам да вметна, че не разчитам да гледам 3Д телевизия, то HD-то е мисия невъзможна (за БГ канали), а пък за 3Д и не мечтая.
Искам само от време на време да гледам някой филм, а пък ако може да го изтегля без да плащам - ще е повече от супер :D
Свалях от замунда.нет и thepiratbay разни .mkv-та, но когато в началото на филма попита за режима на гледане и кликна на 3Д, ми казва че няма вързан 3Д приемник и продължава да излъчва в 2Д. (ТВ-то е свързано с лаптопа чрез HDMI, а плеъра на компа е Power DVD 11) Аз мога да натисна 3Д бутона на ТВ-то, но започва имитираното 3Д, което е "да, благодаря"!!!
Освен това съм сваляла и SBS-филми (ако не се лъжа съкращение от side-by-side). Те са две паралелни картини една до друга - при мен на плеъра на компа и на ТВ-то си ми излизат точно по същия начин - 2 паралелни картини, което ме наведе на мисълта, че не точно този тип 3Д филми трябва да свалям, пък и някъде четох, че Самсунг "борави" с този тип.
Може би аз не правя нещата както трябва, но ТВ-то е купено от Техномаркет, където за съжаление консултантите не можаха да ни кажат нищо повече. Все пак си казах, че ще чета инструкцията, но и тя е доста бозавичка.
Та това, което step by step правя е:
1. Свалям филма - примерно от thepiratbay;
2. Връзвам РС с ТВ чрез HDMI и започвам да ползвам ТВ като монитор;
3. Стартирам филма посредством: Power DVD 11 на РС и ... очаквам да видя нещо "добро".
4. Забравих да кажа, че вадя очилата от калъфа, включвам ги и се моля да излезе образ, който да оправдае сумата, изсипана в Техномаркет.:;810
Е, до момента полза от молбите - няма. МОЛЯ, помагайте!
ти нещата ги правиш
значи като си пуснеш картината sbs на телевизора
натискаш бутона 3 d после натискаш бутона option влизаш в 3d менюто
там слизаш най долу и там пише симулирано
една до една
една над една
избираш си според филма който искаш да си пуснеш
и слагаш очилата
а натискаш бутона return за да излезеш от това меню
и гледаш
ти нещата ги правиш
значи като си пуснеш картината sbs на телевизора
натискаш бутона 3 d после натискаш бутона option влизаш в 3d менюто
там слизаш най долу и там пише симулирано
една до една
една над една
избираш си според филма който искаш да си пуснеш
и слагаш очилата
а натискаш бутона return за да излезеш от това меню
и гледаш
;;602;;602;;602 Много ти благодаря sunaikasabov - точно това са стъпките, които съм изпуснала!
ТРЪГНА 3D-то - много е готино. Препоръчвам горещо този модел ТВ, поне аз нямам нито една забележка.
БЛАГОДАРЯ ВИ ХОРА - Господ здраве да ви дава, както се казва! ;;573
sunaikasabov
25-05-2011, 08:44
;;602;;602;;602 Много ти благодаря sunaikasabov - точно това са стъпките, които съм изпуснала!
ТРЪГНА 3D-то - много е готино. Препоръчвам горещо този модел ТВ, поне аз нямам нито една забележка.
БЛАГОДАРЯ ВИ ХОРА - Господ здраве да ви дава, както се казва! ;;573
много се радвам че съм ти помогнал
аз обработвам и субтитрите в HD торента
но ти нямаш регистрация там
има в замунда прилично съдържание
Ти успяваш ли да конвертираш по някакъв начин субтитрите да се гледат нормално на 3D SBS? Аз ги спирам, защото си остават разделени на 2 екрана, въпреки че филмът си върви коректно на 3D.
Ти успяваш ли да конвертираш по някакъв начин субтитрите да се гледат нормално на 3D SBS? Аз ги спирам, защото си остават разделени на 2 екрана, въпреки че филмът си върви коректно на 3D.
Какъв плеър и телевизор използваш. При ДЛНА връзка с компа и плеъра на телевизора /Самсунг/ няма проблеми със субтитрите при 3Д. Явно ТВ-то обработва сигнала и субтитрите по отделно и после ги наслагва, образно казано.
Програмата за гледане на 3D е една Power DVD 10-11.
Плащаш 59$ и си и играта..... но..........
Искам субтитри които излизат от екрана на 3Д като ИМАКС.
Блу рей 3Д с всякакви субтитри се оправя,но на кирилица сори.
Руснаците инат *.DLL който решава нещата но трябва да имаш субтитри в нещо като кой-8.
Виждам,че вече имаме спец по субтитрите.
Искам, субтитрите да излизат от картината, вече а не да ги търся някъде в действието.
sunaikasabov
25-05-2011, 18:05
първите субтитри ми отнеха 4 дена за АВАТАР
но вече ги правя за 4 минути
кажи за кой филм искаш и ще ти ги пратя
за 3D SBS и субтитрите висят във въздуха ефекта е супер
ако и само на едната страна примерно лявата ефекта е нулев
така че кажи за кой филм искаш и ще ти ги пратя дай адрес
А защо, не ни светнеш всички тук за субтитрите.
Поне качи 3Д субтитри на нашия ьплоуд.
Ако има задачка, закачка ЩЕ СЕ ПОСТАТАРАЕМ ДА Я РЕШИМ.
Искам, истински 3D на компа.
ПС без значение е филма, стига да са на на кирилица.
Руснаците инат *.DLL който решава нещата но трябва да имаш субтитри в нещо като кой-8.
Искам, субтитрите да излизат от картината, вече а не да ги търся някъде в действието.
С TotalMedia Theatre 5 нямам проблем с кирилицата.
С TotalMedia Theatre 5 нямам проблем с кирилицата.
Тук става въпрос не за , субтири на кирилица, а за 3D субтитри на кирилица.
TotalMedia Theatre 5-6 все още не може да се справя с 3D .
sunaikasabov
25-05-2011, 19:50
Тук става въпрос не за , субтири на кирилица, а за 3D субтитри на кирилица.
TotalMedia Theatre 5-6 все още не може да се справя с 3D .
не съм качвал нищо така че не знам как става
иначе на драго сърце бих качил
Ъплоуд център (http://www.dtv-bg.com/downloads.php)
ДРУГИ ФАЙЛОВЕ
ДОБАВИ ФАЙЛ (http://www.dtv-bg.com/downloads.php?do=add&cat=5)
И напиши кой в филма, ако трябва да си го дръпнем.
Ъплоуд център (http://www.dtv-bg.com/downloads.php)
ДРУГИ ФАЙЛОВЕ
ДОБАВИ ФАЙЛ (http://www.dtv-bg.com/downloads.php?do=add&cat=5)
И напиши кой в филма, ако трябва да си го дръпнем.
Не мислиш ли че те праща за "зелен" хайвер?
П.С. Иначе субтитри може да прави!
sunaikasabov
25-05-2011, 21:15
Не мислиш ли че те праща за "зелен" хайвер?
П.С. Иначе субтитри може да прави!
е че мога мога ,но не значи че знам всичко,
така че не ме корете а помогнете
не пращам никой за зелен хайвер
sunaikasabov
25-05-2011, 21:22
май стана
качих го в други субтитри за санктум
сега ще кача още
Дръпнах "Хрониките на Нарния"
Субтитрите тръгнаха, но не са тези който са в ИМакс.
Има някакво 3Д , и то само на анагриф,.
С Кристал плеар , винаги може да се получи, този псевдо ефект.
С Руския *.DLL има обем но е на маймунки.
sunaikasabov
26-05-2011, 07:37
Дръпнах "Хрониките на Нарния"
Субтитрите тръгнаха, но не са тези който са в ИМакс.
Има някакво 3Д , и то само на анагриф,.
С Кристал плеар , винаги може да се получи, този псевдо ефект.
С Руския *.DLL има обем но е на маймунки.
субтитрите са направени за SBS 720р или 1080i
филмите са в HD торента
аз по принцип ги вграждам във видеото допълнително защото нито един телевизор който има 3D не чете субтитрите ass ,те са за тези филми
така че филмите ми вървят на всеки 3D телевизор със субтитри и супер качество
lazarus18
26-05-2011, 13:13
http://84.27.10.123/3DSubtitler/
Тази програмка не върши ли работа?
първите субтитри ми отнеха 4 дена за АВАТАР
но вече ги правя за 4 минути
кажи за кой филм искаш и ще ти ги пратя
за 3D SBS и субтитрите висят във въздуха ефекта е супер
ако и само на едната страна примерно лявата ефекта е нулев
така че кажи за кой филм искаш и ще ти ги пратя дай адрес
Здравейте, филмът го свалих някъде от нета, но не помня откъде. Прикачвам файла със субтитрите. Конвертиран е на UTF8 и се намира в директорията на филма, харддискът е локален за DM 500 HD, телевизорът е Toshiba 40 WL768G. (Връзката е с HDMI- кабел, от флашка 3Д не пали!).
Филмът върви перфектно та 3Д, но "буквите" са разделени на 2 и е ужасно. Изключвам ги от дрийма, за да мога да гледам нормална 3Д- картина.
P.s: Не става въпрос за анаглифен филм, а за 3D SBS!
petkoshop
26-05-2011, 19:23
Здравейте, филмът го свалих някъде от нета, но не помня откъде. Прикачвам файла със субтитрите. Конвертиран е на UTF8 и се намира в директорията на филма, харддискът е локален за DM 500 HD, телевизорът е Toshiba 40 WL768G. (Връзката е с HDMI- кабел, от флашка 3Д не пали!).
Филмът върви перфектно та 3Д, но "буквите" са разделени на 2 и е ужасно. Изключвам ги от дрийма, за да мога да гледам нормална 3Д- картина.
P.s: Не става въпрос за анаглифен филм, а за 3D SBS!
Доколкото разбирам, записваш 3Д филма на харда на дрийма и го плейваш от там и записаните субтитри не стават. Защо не пробваш съвсем друг подход. Махни субтитрите от папката с филма. Пусни си филма и през Subtitle player 3.05 (http://www.krkadoni.com/log/index.php/ddamir-subtitle-player/) ( само тази версия поддържа 3D) пусни субтитрите и кажи дали вървят наистина.
Доколкото разбирам, записваш 3Д филма на харда на дрийма и го плейваш от там и записаните субтитри не стават. Защо не пробваш съвсем друг подход. Махни субтитрите от папката с филма. Пусни си филма и през Subtitle player 3.05 (http://www.krkadoni.com/log/index.php/ddamir-subtitle-player/) ( само тази версия поддържа 3D) пусни субтитрите и кажи дали вървят наистина.
Записаните субтитри не стават за гледане, но излизат. За последно пробвах enigma2-plugin-extensions-subtitleplayer_3.02_mipsel.ipk и резултатът беше катастрофален. Не искам да инсталирам този плеър, дано имате други идеи.
Благодаря за отговора. ;;650
p.s: А как да реша проблема, ако поискам да гледам 3Д филми от компа, който е с уиндоус? Няма начин да няма начин, както беше писал някой?
Тези 3Д телевизори имат ли DLNA?
sunaikasabov
26-05-2011, 20:53
Тези 3Д телевизори имат ли DLNA?
Така момчета тук става въпрос да си плейваш 3D директно на телевизора
но не всички телевизори стават за гледане директно от харда примерно
в телевизора не може да монтираш програмки за субтитри
затова за да има ефект се налага за сега да се вграждат в самия файл
SBS
телевизорите които плейват са SAMSUNG , LGтози последния има проблеми с dts звука
SONY ,PHILIPS НЕ ПЛЕЙВАТ НИЩО
PANASONIC има проблем със субтитрите но като са вградени няма проблем
но общо взето не плайват
така че при тези телевизори на помощ идват външните плеари
независимо от марката стига да потдържат 1080
ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ
Здравейте, регистрирах се във форума, само заради тази тема :lol15: .
Имам същият телевизор.
Използвам компютъра ми за да гледам 3D филми, програма която използвам е NVIDIA 3D Vision Video Player, субтитрите си ги нагласих чрез кодека ffdshow за разделяне на SBS екраните, over-under не съм пробвал, sub-а не става 3d, но поне имам subs на кирилица . Видео картата ми е NVIDIA GeForce 7300 GT и не поддържа 3d, използам DVI -> HDMI, но филмите вървят прилично :).
sunaikasabov
20-07-2011, 21:26
Имам същият телевизор.
Използвам компютъра ми за да гледам 3D филми, програма която използвам е NVIDIA 3D Vision Video Player, субтитрите си ги нагласих чрез кодека ffdshow за разделяне на SBS екраните, over-under не съм пробвал, sub-а не става 3d, но поне имам subs на кирилица . Видео картата ми е NVIDIA GeForce 7300 GT и не поддържа 3d, използам DVI -> HDMI, но филмите вървят прилично :).
браво на теб
Имам същият телевизор.
Имам NVIDIA 3D от самото начало когато излезе , за 3д-филмите с субтитри използваи плеера Arcsoft.TotalMedia.Theatre.v5.0.1.180 , но това е ако гледаш от компа , а като гледам видеокартата ти не подържа 3д.Пробваи с програмата да изкараш сигнал към тв-то трябва да стане.
Имам NVIDIA 3D от самото начало когато излезе , за 3д-филмите с субтитри използваи плеера Arcsoft.TotalMedia.Theatre.v5.0.1.180 , но това е ако гледаш от компа , а като гледам видеокартата ти не подържа 3д.Пробваи с програмата да изкараш сигнал към тв-то трябва да стане.
Аз знам, че не поддържа 3D , но си го гледам нормално :), и имам subs на SBS филмите така, че всичко е OK.
Mangasora
31-07-2011, 21:07
Тези харесва ли ти.
http://media.snimka.bg/9094/024442913-thumb.jpg?r=0 (http://mangasora.snimka.bg/hobby/3d-subs.610602.24442913)
Я дай некой 3д филм, дето си му нагласил субтитрите да пробвам как се гледа.
Продуцентът
05-10-2011, 17:23
Я дай некой 3д филм, дето си му нагласил субтитрите да пробвам как се гледа.
Субтитрите се правят лесно с 3DSubtitler (http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2F84.27.10.123%2F3DSubtitler%2F&rct=j&q=3d%20subtitler&ei=KHaMTqncMebi4QTcuvWsCQ&usg=AFQjCNFXN-yUD-jbPEh4zYRdXoRqqaueFw&sig2=_8xvyTBhVpkIJAKpCbKF5Q&cad=rja) ;)
Писна ми мааму стара, по никакъв начин не мога да пусна субтитите на пустия му самсунг. Ковертирах си едни, с медия класик или с ВЛЦ се показват, но пустия му самсунг неще. Какъв формат трябва да са? Програмата ги конертира в IDX и SUB. Нали от бутона TOOLS се пускат, ама как точно изглежда иконата? Че при мен такава липсва.
Какво конвертираш толкова на субтитрите? Аз филмите ги гледам с директно изтеглени субтитри от тракерите или познатите сайтове за субтитри. Обикновенно са в .srt формат и нямат никакви проблеми. На телевизора няма да видиш икона за субтитрите. Ако са със същото име както на видео файла си тръгват автоматично. От TOOLS има опция за настройки по субтитрите като шрифт, кодиране синхронизация и т.н.
Опитвам се на Ледена епоха 3Д да конвертна и пусна субс да видя как се гледа със субтитри.
П.С. Искам да отворя една скоба и да питам, как мама му стара се заключват каналите, че на кабеларката има пентхаусите ХД, и ужким съм сложил защита на ВКЛ. задал съм парола, но... никъде не виждам как мога да сложа катанците на порно каналите.
archibal
05-10-2011, 22:20
Писна ми мааму стара, по никакъв начин не мога да пусна субтитите на пустия му самсунг. Ковертирах си едни, с медия класик или с ВЛЦ се показват, но пустия му самсунг неще. Какъв формат трябва да са? Програмата ги конертира в IDX и SUB. Нали от бутона TOOLS се пускат, ама как точно изглежда иконата? Че при мен такава липсва.
Пробвай - формата на субтитрите да е *.srt, но напиши разширението с Главни букви - *.SRT
Пробвай - формата на субтитрите да е *.srt, но напиши разширението с Главни букви - *.SRT
;;650 Ще те разцелувам, да знаеш. ;;573 Стана.
Между другото, опраих се и с защитата.
Продуцентът
06-10-2011, 05:00
;;650 Ще те разцелувам, да знаеш. ;;573 Стана.
Между другото, опраих се и с защитата.
Няма смисъл да го целуваш, просто си направи субтитрите с програмката която дадох по-горе, като за "character table" задай 1251 ;), елементарно на сайта който съм посочил има и мануал.:lol15:
Няма смисъл да го целуваш, просто си направи субтитрите с програмката която дадох по-горе, като за "character table" задай 1251 ;), елементарно на сайта който съм посочил има и мануал.:lol15:
Мале, тва не съм го видял кога си го писал. Субтитрите ги правя, кофти е че СУБ файла се компилира и вътре става мазало, а самия плеър не може да го разпознае и не стартират СУБ.
П.С. Това го писах в една друга тема.
Сега да видя къде беше как се оправя размера на титрите.
Субтитрите се правят лесно с 3DSubtitler (http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2F84.27.10.123%2F3DSubtitler%2F&rct=j&q=3d%20subtitler&ei=KHaMTqncMebi4QTcuvWsCQ&usg=AFQjCNFXN-yUD-jbPEh4zYRdXoRqqaueFw&sig2=_8xvyTBhVpkIJAKpCbKF5Q&cad=rja) ;)
Ха сега някой да каже, защо след преинстала на бозата "хр" и програмата не иска да стартира. А преди това стартираше. Значи, и на другия ми комп не иска да стартира, но кое му липсва? Дали framework или java? Джавата качих преди малко, ама пак неще.
DTV-BG